Posts

Showing posts from April 11, 2011

easy asb-rhb

entrii nie just nak share pasal easy rhb-asb agak menguntungkan jugak lah lets say.. ambil pinjaman for rm 100,000 simple calculation.. jumlah bayaran bagi lima tahun... why 5 years je.. sebab saya rasa bayarannya tidak membebankan... kalau nak continue till 10years,15years,20years pun bulih tapi kira sendirilah.. berbalik pada calculation tadik.. rm 466.24(include with insurance)x12x5=27974.4 anggaran keuntunggan asb dalam setahun.. katalah 8%..so, 8%x100,000x5tahun=40,000 berapa keuntungan yang kita dapat.. 40000-27974.4=12025.6 hihihi..pikir lah sendiri untung tak untung kalau nak lagi relax..tak nak pening bayar every month  buat  U turn, contoh.. 466.24x12month=5594.88 kalau kat asb dah ready duit tu ...bayar terus untuk 1 tahun next year pulak.. anggaran keuntungan asb ambik contoh 8% 8%x100000=10,000 jadi tolak lah monthly installment dengan keuntungaan anda so tak payah sakit kepala bayar tiap-tiap bulan just keuntungan pada akhir tahun kelima tu dapat separuh sahaja lah.. tak dapat full.. :)

:nak let gO ke tak nak:

Image
em...nak let gO ke tak?? bila time ada yanG nak beli jadi cam sayang pulak nak let go... adooiii tapi bila install autocad..lembap..cam hampeh jadi angin.. so x boleh guna autocad emm...cam nak beli lain... hadoiii ..duit lagii..:( pikir..duLu..sampai..lemau..

:makan-makan:

Image
nie entrii malas memasak...ari nie kita tukar selera..cheese pulak ek tak kisah lah nampak cam tak sedap pun  yang penting anak saya kata "mak sedaplah" dan makan licin+bertambah..:)

semasa menyepahkan dapur....:) sempat lagi eks... simple campak-campak ajer..