Posts

Showing posts from March 1, 2012

delamination

delamination one of my cloth diapers macam sudah hampir  ke arah itu.. sudah dua tahun lebih dah usia cloth diaper nih.. em.. selama ni dok baca orang punya CD  jer dok delamination em..nak fitted ker pastu cover.. sedang mencari idea yang lebih sesuai.. sekarang nie.. better aku jemur cover kat dalam rumah jer untuk memanjangkan jangka hayat cloth diaper yang lain.. just insert sahaja .. straight pada matahari..(pencuci terbaik)  elakkan rendam CD terlalu lama.. memang tak rendam pun
er..kena lebih
peka lagi menguruskan CD nih :)

handle ebm

Image
ada orang tanya..how ek we all travel with 3 small kids.. macam mana aku handle  with breast feeding..lah anak merengek bagai.. 1st things.. aku memang tak fikirkan kesulitan yang bakal aku  face if aku bawak anak-anak  aku travel..coz aku tak pernah rasa anak-anak itu beban :) tapi  alhamdulillah.. anak-anak aku sangat baik.. sangat memahami emak nya bohong kalau aku cakap  dia orang tak nakal2 sikit kompem ada.. tapi take it easy...budak-budak biasalah tu ada jugak cakap xsusah ker? hihi..memang tak susah.. yang penting help each other..:) nak cerita sikit tips dalam flight... kalau bawa infant.. we can request  external seat belt for baby.. jangan lupa bawa gula-gula untuk kids.. sebab telinga akan berdengung so untuk elakkan mereka merengek dan rasa tak selesa umpan dengan gula2.
eh jauh dah .. nak share cam mana nak uruskan  ebm masa travel.. masa inspection so far tak der problem pun bawak susu nie.. lagi pun kita bawa baby sama.. aku..bawa 2 ice pack (tahan dari 11 thari unti 11 malam) dan 1 cooler bag kecil.. tapi  …