Posts

Showing posts from January 3, 2012

:hoLiday in Pangkor:

Image
sampai jugak pangkor ek.. em..just tak berpuas hati ngan tempat penginapan indah khabar dari rupa jujur cakap..waktu pergi singapura rasa macam nak datang lagi.. walaupun barang mahal,makan mahal.. tak banyak tempat boleh lawat kira 1 day pun cukup tapi disebabkan..kesopanan..orang-orang di sana melayan pelancong dengan baik..tak kasar.. memberi keutamaan pada kita yang kendong anak kecik nih.. perokok..memang tak der langsung.. aku jumpa orang baik-baik je kat sana tak kira bangsa.. tanya jer nak pergi mana mesti ada yang tolong
bukan nak compare tapi sendiri mau ingatlah.. apa pun takpe janji budi bahasa melayan tetamu... huhu dinner pun  order banyak.. yang sampai air jer.. but jagung bakar tepi jalan tu  best ar..sedap..orang yang jual pun berbudi bahasa..:)
 singah makan di perak  masa yang paling best..lepak with family
perjalanan pergi..


kalau aku rajin aku sambung..pulak bab makan..sebab ikan goreng kat rumah lagi sedap kot..
kedai sedap tak de..semua sama nak murah.. memang takde..~orang sana cakap..

:mission pertama:

Image
mission pertama utk meng "toilet training"kan nur aisyah..macam belum berjaya.. 2tahun 4bulan lebih..lebih masih ada masa kot dah poo baru cakap cam mana..hihihi

tapi misi untuk..stop botol susu.. hampir berjaya.. insyallah dah berjaya pun aisyah dah minum susu guna cup nak tarik minat nur aisyah beli lah cup baru yang comel sikit.. so far kat rumah  memang pakai cup jer minum susu.. sepanjang aku cuti nih.. jadi satu cup akan diberi kepada  baby sitter.. untuk pastikan dia tak pakai botol di rumah pengasuh:) beli dari one baby world......