Posts

Showing posts from May 26, 2013

cerita vaksin

why i refused vaksin untuk next baby
em...
setelah membaca..dan baca..dan baca sampai nak pengsan jugak lah
sebab tak ambik bio so banyak term kena study..
antara effect  ,risk vaksin
ekzema,Dyslexia,autism ...

em...nak hurai kompem i tak reti..
kalau nak tau please kena kaji mengkaji
study both side ..

kita kena tau kenapa kita ambil
vaksin..
vaksin ...sekian-sekian untuk apa..
apa kandungan vaksin
halal ke??
em...macam2
ada orang cakap tak vaksin menyusahkan kouminiti..
kalau tak vaksin tak semestinya tak jaga tutup mata buat tak tahu
beri lah makan makanan berkhasiat,makanan sunnah ...

aku dah pun stop vaksin utk faris (anak yg no.3)...
now..aku dapat perhatikan sesuatu..
my 1st son ada masalah sikit dari segi pembacaan
mengenal huruf...tulis huruf tertentu,nombor tertentu dengan tebalik..
tapi dia mengira pantas ..boleh menghafal dengan baik.dia boleh menghafal
English book tapi dia tak boleh baca,tidak fokus..-ada simtomp dyslexia ..kan.
i work hard dengan hariz...train dia memba…