Posts

Showing posts from November 10, 2018

gentle birth dengan dr zana zalinda.

assalamualaikum..
as per request ...untuk lin tulis birth story yang sangat amazing . Alhamdulillah Allah bagi rezeki bersalin macam yang di minta..bersalin dengan dr yang di idamkan.

Memang dari mengandung dah pasang niat nak bersalin dengan dr zana zalinda dari hospital rampai puteri medical center.(RPMC)

Pada awal whatapp dr linda fully book so memang rasa kecewa lah juga. survey sana sini tapi tak dapat doctor yang macam kita nak.Akhir sekali encik suami whatapp dan pujuk dr linda ..dan tara ..dr linda setuju nak sambut baby lin...syukur alhamdulillah. BIRTH  PLAN semua dah ready se ringkas sebolehnya lah

contoh birth plan lin:

Labour

Intermittent monitoring
Free to eat and drink -dapat makan kurma minum air
Calm & quiet environment
Shower allowed
(if any)
Free movement&---RPMC  ada sediakan gym ball request je nanti diaorg sediakan
Birthing positions --- kneeling position
No episiotomy
Natural membrane rupture
Minimal vaginal exams
(1-2 person only)
Medications only on re…