Posts

Showing posts from November 18, 2010

workstation

Image
hihi.....semak ek.....em....kena kemas nie.............

cerita makan

Image
ayam masak madu...memang sedap..tapii kena perap dulu...
fav..kerabu mangga..

bihoon sup sempoii aje..


sayur bendi...




makaroni cheese...



ayam masak kicap...





nie..udang masak kasturi..hihi..ye ke??aku pun luper lah






sambaL telor paling sempoii..bila time malas..memang layan


samosa..fav encik suami..1st time wat nie..

fav...ler..cincalok pekena ngan bendi memang best











nurhariz-new born

Image
Nama : Muhammad Nurhariz Bin Mohd Nur Fadhli
Tarikh Lahir :15/11/06 bersamaan 18 syawal 1427H
Tempat Lahir: Hospital Daerah Taiping Perak
Masa : 0258
Ukuran Panjang Bayi : 49.5 cm
Ukuran lilit Kepala Bayi : 33 cm
Berat Bayi : 3.11 kg
Tanggal Tali Pusat : 20/11/06 bersamaan 23 Syawal 1427H

normal delivery BF + mix FM 1 year

nur aisyah-new born

Image
Nama :Nur Aisyah Binti Mohd Nur Fadhli
Tarikh Lahir :18/08/09 (Selasa) bersamaan 27 syaaban 1430H
Tempat Lahir : HUKM
Masa : 1207
Ukuran Panjang Bayi: 51 cm
Ukuran lilit Kepala Bayi: 33.5 cm
Berat Bayi: 3.08 kg
Tanggal Tali Pusat: 04/09/09 bersamaan 15 Ramadan 1430H normal delivery + epidural Full BF until 10 months

makanan hariz&aisyah

Image
sempoi dan senang nak sediakan..tapi hariz lately nie cerewet makan ler.dia makan nasik ngan kicap jer..kalau ader ayam ke ikan goreng baru dia nak.aisyah lak..tak susah nak kasi makan asal suap jer semua dia makan;;


lauk-pauk

Image
Sambal terung..senang..paling effective time lepas balik keja..senang nak masak



Sotong masak kicap……..huhu…nie kes malas nak wat cili boh tu pASAL jadik masak kicap





Hihihi..nie..kes masak simple je..semua leh makan

Selalu nya kalau ader ikan bakar mesti ader seba.apa tu seba nti kalau aku ader wat aku update eks




3rd baby~in da wombs

Image
DATE: JUN
Lately ni pengeluaran SI macam berkurangan jer so aku surf kt tenet untuk cari supplement untuk tambah SI.Bila supplement telah dibeli ada pulak feel mcm aku ni peknen..mungkin kah..haha.
Encik suami ckp ; better check eks.
Sok aku pn wat test kompem double line..so I have stop mkn supplement tu sebab xsesuai tuk peknen mum.
For 1st check up aku cm biasa lah gi kat isteri doc khalil b4 aku gi panel…tp instinct time tu kata twin kot haha..than that I get.
Encik suami cam tersengih tgk ader twin sac.but tak kompem lagi sb scan dia xnampak fetus so..just doc say insyallah twin.so.. happy but ader risau sikit coz b4 ni ader amk supplement tu.Apa-apa pun berdoa je semoga semua dalam keadaan baik.


2nd check up aku buat di klinik perubatan UiTM..maklum ler staf..hihi gunakan kemudahan yang ada sebaiknya.
But ada feel yg kurang best sebelum tu tapi just keep jer.Bila dah scan..satu sac dah Nampak fetus tapi satu sac lagi tak de fetus.Seday…L.belum rezeki lagi nak dapat twin .Doc minta aku…

suka-suka jer

Image
sewaktu dahulu....hihi...rindu nak buat drawing..sebenarnya



chiller pump








VRV II system






Image
tentang breast feeding..
semua nie..usaha dan semangat sewaktu BF aisyah..sekarang baby dlm perut dah 6 bulan lebih..excited nak cari deep frezzer pulak..plus nak beli shield set satu lagik..hope cuti 3bulan pantang cukup utk aku wat EBM.masa aisyah dulu xsempat sebab habis pantang baru nak beli pump..stok pun kais pagi makan pagi,kais petang makan petang,,tp saya berjaya :)