Posts

Showing posts from February 17, 2014

hasil home Schooling

alhamdulillah
masa mula-mula nur hariz masuk sekolah
dia susah nak terima ialah silibus jigsaw international school ikut singapura
berbeza kan dengan Malaysia
so memang every week kami jumpa cikgu utk tau progress hariz
lagi-lagi bahasa penghantaran here
english..
tapi bab bahasa tu nampak hariz ok
memang cikgu comment banyak lah
but we take positive way
so bermula lah episod home schooling
memang kami tinggal kan latihan, test bagai
memang kami set masa belajar utk hariz
slowly kami kurang kan i pad segala
look like kami dah hapuskan terus i pad dari anak2
jadi jeruk dah our i pad
1 week kami sorok segala gajet..
laptop,hp,i pad..
so 2nd week tu dia org tak de lah tanya-tanya
kalau nak main pun sekali sekala je kami beri
i think memang elok pun tak main langsung
mereka lebih aktif
wish hariz n aisyah boleh buat exam sebaiknya :)
hari ni cikgu hariz puji hariz
pandai,dah banyak improvement
hariz pandai maths
and semua cikgu cakap
please every body ,please sit and do work like hariz
co…

my darling kena jahit

Image
last Saturday..my anak jatuh dari kereta.. masa lepas balik dari sekolah she is waiting for ayah utk dukong dia but licin hari hujan.. nur aisyah jatuh then.. dagu nya terkena arah jalan.. masa tu memang mengelabah mak banyak sangat darah terus mak cekup dengan tangan sementara ayah ambil kain dalam kereta meraung-raung aisyah.. pas tekap.. kami naik rumah dan cuci luka tu letak VCO(minyak kelapa dara) utk elak infection ..and balut tapi tengok dari luka memang kena jahit malam nya bawa ke kecemasan  hospital ripas kanak-kanak free ye walaupun warga asing.. after menunggu  kena lah jahit oleh pakar jahit (bahagian muka) 1 dalam,5 jahit luar tapi aisyah sangat strong ok tak meronta pun nangis pun sekejap je tu pun bila dia nampak jarum gunting bagai.. semoga cepat sembuh alai.. dapat antibotik  but we decide utk tak beri augmentin tu just kena pastikan luka bersih.. cuci lah dengan minyak kelapa dara.   ubat tahan sakit pun kami tak beri  bila tgk aisyah tak merengek or mengadu sakit …