Posts

Showing posts from March 15, 2013

brunei -miri part 2

Image
post masih di brunei... ok..bandar yang tenang.. syok jalan-jalan macam kat singapura tak der orang nak kecoh-kecoh hon kuat kuat pun kalau tersalah masuk ke apa.. sebab kenapa aku datang sini walau pun tak de sangat tempat  menarik nak teroka.. hihihi.. tah ler kami memang suka jalan-jalan tengok tempat orang bergaul dengan orang sana banyak tempat yang kami pergi  pun kami tanya sendiri dengan orang tempatan masa kat hotel.. orang tanya kami brunei dari daerah mana... bila kata Malaysia diaorg macam surprise je.. em... 
masjid kat sini memang cantik sangat..:)

boleh ke pusat bandar ada jual souvenir ..

masjid lagi...terperasan ada satu bangunan yang lebih tinggi dari masjid.. tapi di aras atas bangunan tu..mereka letakkan surau serta kubah.. ada tanya dengan org sana tapi tak ingat apa nama building tu..
malam..menikmati steamboat 

tempat mesti pergi..kampung ayer tambang dia $ 15

perkampungan lama
kelas rumah atas air nie ada slab tau....gambar nie yang dua tingkat  punya rumah..…