Posts

Showing posts from December 6, 2016

Ways to Declutter Your Home

secara lazimnya  bila dah berhijrah ni memang kami mengamalkan konsep  declutter our home..
konsepnya sebab tak nak barang dalam rumah terlalu banyak dan tak berguna.. rumah kat malaysia pun macam tu... kadang-kadang balik malaysia kerja mengemas rumah aje..haha alhamdulillah baru tenang sikit kan..kalau rumah dah lapang kalau rasa tak guna asingkan..
cara kami.. mulakan satu tempat ke satu tempat means kalau buat dapur dapur je jangan campur aduk kalau baju-baju baju sahaja gitu lah seterusnya
step;
1, pastikan lokasi cth dapur atau almari baju /barang yang hendak digunakan atau tidak 2.asingkan/kategori kan barang tersebut -derma/sedekah -jual semula/preloved -buang 3.setetelah di asingkan label kan kotak tersebut
lakukan proses seterusnya..
kotak label buang...sila lah hantar ke tong sampah/pusat kitar semula kotak label sedekah ..boleh lah bagi kepada sesiapa..selalu nya kalau di sini kami hantar di limbang atau keningau.. kotak preloved boleh lah lelong2 Instagram atau fb..di si…