Posts

Showing posts from July 24, 2014

Gambar puasa Di Brunei

Image
Banyak lagi pic tapi nie jelah yang mampu share
  seronok nya puasa kat sini berbuka awal
alhmdulillah..tahun ni memang berbuka pun masak saja di rumah
office close awal jam 3.30ptg dah balik
lagi kan rumah selangkah dari office...
 nikmat kan..dulu pun memang masak je tu pun balik tepat jam 5
ni kat sini bos bagi balik awal tunggu lagi tak masak..hihi
kuih2 pun kami bikin je
maklumlah sini bebelanja boleh tahan mahal juga
pandai pandai lah kan..



  kurma kurnia sultan

  jemputan sungkai
 sambal bilis tempoyak
  nasi arab
  nasi lemak

puasa di brunei

Alhamdulillah...ini tahun pertama kami berpuasa di perantauan hihihi..macam jauh jer kan Inshallah tahun ini berhari raya di perak semoga Allah memudahkan urusan perjalanan pulang kami nanti. Huhuhu...post ni memang post tertunggak Alhamdulillah ..dah Selamat sampai Banyak betul dugaan puasa tahun nie... Adik faris jatuh ,suami sakit.... Cerita adik faris tu nantilah ye... Sekarang ni memang sangat menikmati cuti cuti Di kampung Puasa kat Brunei Haritu ai masak saja beli Di luar pun sekali je...tu pun satu macam Memang every day masak or else ada jemputan sungkai arah rumah kwn Atau kak waty... Kami pun dapat kurma kuria sultan Ikut bilangan ahli dalam rumah...:-) Cukup stock sampai balik.... Lain2 sama saja... Just buka awal 6.30ptg cm tu dah buka So..bila balik Malaysia... Hihi terasa panjang pulak..... Selamat hari raya Jom shopping raya:-)