Posts

Showing posts from March 9, 2011

:nak tambah susu ibu versi leen:

Image
cam mana nak tambah susu ibu versi aku.. hihihi.. penghasilan susu mengikut musim..... kena musim stressssss susu pun merudum..ikut stress huhuhu.. 1st for all elakkan stress..hahaha yang lain.. resepi nie pun aku cilok dari kawan aku Thanks laling..u punya resepi longan memang membantu sikit sebanyak waktu BF aisyah dulu.. oleh kerana ada yang tanya cam mana nak prepare air longan kering ni so nie dia cara dia.. opsss nie jugak for my best friend QN..yang tengah peknen and nak fully BF baby dia thanks sebab follow blog aku :) 1st..beli longan kat tesco..ke mana-mana kalau longan tu ada kulit..buang kulit dia masak longan kering 10-15 biji ikut citarasa dengan air(agak-agak) dah mendidih..sedia untuk di minum.. nak enak ala-ala manis-manis letak gula sikit.. nak disejukkan buat stok pun buleh... lain-lain cara.. aku makan sayur kucai.. goreng macam biasa ada jugak orang cakap makan ulam pegaga,ikan pari,sayur lobak putih ok jugak next time aku try.. dan aku jugak pernah ambil supplement di bawah nie.. kerana keadaan sus…