Posts

Showing posts from September 23, 2016

jiran dan sahabat yang pemurah

Image
alhamdulillah jiran-jiran sahabat saya yang pemurah kalau ada yg balik kampung atau balik malaysia  ada je buah tangan..
jiran selalu sangat hantar makanan daging masak hitam lah kuih muih... tuan rumah pun selalu jemput ke acara di rumah dia
saya percaya kalau kita buat baik dengan orang inshallah  orang pun akan balas benda yang sama saya sangat bersyukur saya di temukan  jiran-jiran sahabat yang baik.. seriously 
diaorg memang sangat supportive  membantu tanpa minta dibalas nikmat yg Allah beri dikala semua keluarga jauh.. saya sangat menghargai nikmat yg Allah bagi ni
ni jiran saya bagi ye...kak su  siap buat kek,roti jala kari ayam sayur fresh dr tanaman di rumahnya 
rempah-rempah kelantan,budu,keropok ikan,keropok lekor cili solok... siap bekas ikea lagi tau... thanks kak da..

ni fav anak-anak gift dari kak su.

balik kampung ..

Image
dua minggu lepas kami sekeluarga balik kampung secara mengejut disebabkan kesihatan mama yang kurang baik kata-kata doctor membuatkan kami balik sekeluarga
please doakan mama sihat semula anak-anak minggu exam tapi kami minta pihak sekolah tangguhkan sehingga buka sekolah.
terima kasih kepada yang banyak membantu yang datang ziarah mama.. saudara jauh dekat adik beradik yang di melaka juga datang
for this time memang saya rasa perlu tangguhkan lagi  pengajian saya...
seminggu di kampung kami pulang sebelum hari raya haji apa nak buat suami bekerja  cuti pun tak banyak
orang lain happy nak balik kampung beraya tapi kami kena balik bekerja btw terima kasih utk suami kerna semua pengorbanan dia terima kasih sebab banyak support saya izinkan saya balik hampir setiap bulan.
hospital taiping
flight balik ke miri