Posts

Showing posts from July 31, 2012

JUADAH BERBUKA :)

Image
sebelum masak.. jom buat entri senduk sudip yerk.. all this food during ramadhan juadah iftar.. alhamdulillah...... berserdehana sahaja...:) puding
sambal belacan come with temoyak mama
ayam masak pedas
asam rebus
sayur goreng
sup ayam simple

iFtar with My style

Image
untuk juadah berbuka.. memang boleh dikatakan every year...aku masak je kat rumah kalau beli kat bazar pun kadang-kadang plus top up je.. selalunya memang tak beli apa pun kat bazar. tak der special food yang kami tunggu-tunggu untuk bazar kat kl ni melainkan bazar di perak or penang memang ada special food yang kami cari kat sana..:) menu iftar.. kurma+main menu+sayur+air ... simple..









masak pun santai-santai je sebab tangan tak baik lagi.. huhu..lepas masak pun tak mampu nak clearance ... suami lah balik kerja tolong cuci pinggan mangkuk.. adoii haii.. terima kasih ye...

iftar with my family

Image
Alhamdulillah..tak sempat pun nak upload pic berbuka kat perak hari tu dah ter entrii iftar with my family kat KL.. em..thanks kak ayu for da sedap food kampung style asam pedas tetel,sambal keli,sayur kacang botol,tempe...

special made..request by my sis so..i buatkan lah memang licin ..hihihi..
Alhamdulillah..semoga ikatan kekeluargaan  semakin utuh.. Ameen.