Posts

Showing posts from February 2, 2012

cuti-cuti HAT YAI

Image
holiday yang paling sempoi.. plan sehari terus redah..masuk sempadan.. terbaik.. kami pergi ikut padang besar..without GPS.. em..pakai print map google sahaja kami memang adventure  jalan nak ke hat yai tak susah sangat follow sign board je.. ada gak simpang yg xder SB pandai2 agak yang penting jangan miss sign board.. sat gi jumpa bahasa siam xpaham.. haha..bukan semua orang thai pandai speaking ek...tanya money changer pun depa xtau  nasib baik dapat ler yang pandai cakap melayu.. masuk..border tak rumit sangat.. cam biasa..isi immigration pass.. pelik sikit ek kt thai nie.. immigration pass jual RM 1 setiap seorang  siap dia tulih kan  kat singapore dulu siap tulis lagi kat immigration pass this form is issued  free of charge.. then kalau bawak kereta.. kena beli insurans.. dia ada jual  kat situ gak RM 19.. kat padang besaq pun ada jual gak.. pas dah declare kenderaan.. boleh ler bawak masuk kereta dengan senang hati.. kat hat yai memang banyak hotel tune hotel pun ader.. makan..ada gak restaurant islam salah satu …