:ikLaN:

nuffang

Saturday, December 3, 2016

tamat sesi persekolahan 2016

tamat sudah sesi persekolahan 2016
next year bertambah lagi..seorang anak ke sekolah.
alhamdulillah sesi pagi pun 
aisyah dan hariz cemerlang juga
hariz no 5
aisyah no 15 ada juga exam yang tak sempat ambil
sebab kekalutan balik ke kampung.

untuk sek ugama next year baru aisyah mula bersekolah
masuk pra
ni pun masih proses memohon lagi
banyak urusan nak kena selesai..
sampai hari tanda tangan report kad
sek ugama hariz pun mak terlupa
datang masa hari penyampaian hadiah
tau-tau hariz ambil hadiah no 1..
alhamdulillah
teruskan usaha mana tau ada rezeki boleh 
apply sek tahfiz di brunei pulak kan..
good luck my kids

meriah hadiahnya..
boleh guna untuk next year.

100%--mak pun terkejut hihi..
alhamdulillah..
mak doakan semoga hariz berjaya.

Wednesday, November 30, 2016

sesi membawa customer

me time sangat ni..
mcm biasa ada customer booking kereta tapi nak dengan driver
di sebabkan customer  perempuan so..
i ler yang bawa
customer ni nak ke dubai
transit di brunei so..
dia nak jalan-jalan and explore  makanan
di brunei..

lin bawa dia ke kg air..
masjid-masjid di brunei
dan makan ambuyat...
ahaha..ni bawa aisyah je
lain-lain tinggal dengan encik suami





Monday, November 21, 2016

pantai tungku brunei

berlibur di pantai tungku
sebenarnya hasrat hati nak singgah sambil
celup kaki je..
sekali anak dara ku ter jatuh terjelupuk atas pasir pantai 
basah lencun..
so alang-alang terjun terus anak-anak ku..








Thursday, November 3, 2016

edisi masak-masak

lama tak up masak-masak..]
mcm biasa memang kerjanya masak saja lah
sampai tak tahu nak masak apa dah,,
tahap buat suka hati sendiri pun bedal aje..
 
nasi lemak fav encik suami..
makan berjemaah..

fav..resepi terbaik dari mama..
lontong..best puji diri sendiri
sedap ok..

lunch bag anak-anak..
every day pagi hari atau sebelum pagi malam
mak dah kena pikir esok nak bagi bekal apa kat
anak-anak...
hahaha..pikir sampai garing ok..

telebih rajin masak kari..
tapi anak-anak suka terlebih mee kari
so kalau buat kari pi stand by siap-siap
mee nya okess

ni edisi lunch beg anak kalau kira tak tau dah nak
kasi bekal apa...haha..
tapi kalau gini selalu kena balas dengan kawan-kawan depa..
haha pernah buat sushi semua kawan depa balun..
kiikikiki..
balik kelaparan...
 
ok..sambung cerita makan lagi nanti..
 

wall deco

terjangkit dengan pinterest..
haha so tertambal lah di wall bilik..
nanti tambah ler lagi apa yang patut
tunggu hujung tahun jejak ke kota kinabalu
dan singgah ke kaison..
 


wall paper beli di lazada rm 24 lebih kurang..
balance dia ai kerat lekat kat bilik sebelah ..
jimat.

katil ni dah buka...huhu wish me dapat rumah
besar sikit dengan harga sewa yang
berpatutan
 

jamu mata je..

Tuesday, October 25, 2016

katil SSF

ssf ada sale untuk members..until end of this month
boleh tahan murah gak cantik pulak..huhuhu..
tapi sale kat semenanjung lagi best kot..
murah lagi dari sarawak
harap sempat lah nak grab seketul kan
hari tu nak beli tapi anak-anak ikut
so memang pack kereta..
beli luar negara so kenalah pikul sendiri

add water and soap ..kena hack jadi port letak beg sekolah ye..
supaya tak sakit mata..
beli dari lazada..
rm 20 je kot..
side table tu beli masa ikea sale..
sofa as is..seratus lebih je wehh..haha


ini ler katilnya..tak yag pujuk hb beli tujuk je dia terus cakap 
cantik..harga pun nice..
haha..
nasib hb taste sama..
hb cakap kita try this week lah keluar lagi..
inshallah kalau ada rezeki tak kemana..
kan..kan..

ini pun satu hal..padat sangat dah..huhu....
mungkin kena mula cari rumah lain kot..
huhuhu..rumah ni actually 
best juga..
tuan rumah baik
tapi too small untuk kami yg ramai rakyat jelata..
tapi seriously..memang ai suka duduk rumah ni
murah dan dekat dengan sekolah anak-anak...


Tuesday, October 18, 2016

weekend di jerudong park


berhujung minggu..
minggu ini rehat tak ke pejabat pos..
so ada masa lah nak keluar bawa anak-anak jalan
jauh sikit...
tak jauh mana pun jerudong je..
singgah lepak makan tepi pantai
terendak cafe..
ni yang tepi pantai..
sambil makan boleh layan ombak
sambil tu boleh singgah tengok gajah
sebijik mcm ice age..
haha..kembar dia kot..
pusing-pusing
sambil layan kuda-kuda yang ada..
nice place nak lepak dengan family..

layan picture dibawah..






Monday, October 17, 2016

amalan yang kita amalkan apabila makan di luar


ini tabiat my husband..yes before kawin lagi dia memang perangai gini
hihi..keluar makan dating konon
nak makan dia siap susun-susun dulu pinggan.bagai ..
memang kira rapi ler gitu..baru dia makan..
then kalau dah habis dia clean kan dulu meja..
lap kutip itu ini..
balance tapau kalau fast food dia request kotak bagai.
sekarang memang dah jadi amalan aku juga haha dulu muda-muda remaaja
makan kat kedai tinggal gitu je kan
sekarang..
kalau lepas makan je...mesti meja macam ni..
husband akan susun semua pinggan walau pun makan kat kedai makan ye.
biasalah kalau anak dah ramai memang bersepah juga.
so memang husband akan kemaskan dulu sebelum dia bayar 
cuba buat mesti seronok..

....................................................

ada satu cerita ni....
satu hari suami bagi duit ..pada puan isteri bnd 200
eh..bulan ni macam bagi lebih je duit 
shopping puan isteri..
hihihi..

5minit kemudian encik suami dapat msg..
customer tetap booking kereta total up
bnd 200.00
wah..nampak tak...
bagi isteri duit...,murah rezeki tau...
mudahnya jemput rezekikan..
sekejap je  Allah bagi kan...
..........................................................

Tuesday, October 11, 2016

susun atur rumah kecil

ini susun atur sementara..saya kumpul dan menabung tambah perabot yang sesuai
susun atur ni memang sesuai untuk rumah yang kecil
rumah sewa kami di brunei
sekangkang anak-anak ku sahaja..
hihi..ini sahaja yang termampu buat masa ni
maklumlah encik suami seorang sahaja yang bekerja
puan isteri sudah menjadi suri rumah tangga sepenuh masa
kami berdua pun masih belajar..
jenuh menabung bayar yuran tapi itu lebih baik
dari berhutang pinjaman bagai..kan.

ruang main anak-anak..
inshallah nak tambah wallpaper black..
boleh kamu conteng dinding ye..
semua barang ikea sebab mampu milik
haha..
nama pun merantau tak de nya nak beli mahal-mahal
nanti nak berangkut pindah kalau rosak
nangis..
ni ..suka hati hampa lah..

trofast wall ikea kena hack jadi gini..
tapi sebab ruang yang terhad memang plan nak gantung pun
beli as is..rm 90 sekali upah delivery ke denai alam.

ruang ni memang ruang bertapa anak beranak..
hajat hati nak tambah kerusi kecil di ruang membaca tu ..tapi
tunggu bajet dulu ye..

bilik ni memang kena compress lagi..
nak tukar wardrobe yg kecil lagi..sebab bilik ni memang kecil.
nanti leen up before and after.

rak ni memang sangat penuh..ada buku-buku anak-anak yang
dah di keluarkan
by the way..kami mengamalkan konsep
nak beli baru derma atau let go yang sedia ada
my husband is tak suka barang terlampau banyak dalam rumah
dia memang akan keluarkan asingkan 
barang yang tak pakai..
dimana tak nak ada benda yang tak digunakan dalam rumah
ampun isteri suka buat sampah hahaha..

ini koleksi peribadi kami..
mata wang negara yang kami pernah lawati..
so beli dua-tiga frame lagi 
boleh sambung hobi melancong. 

Wednesday, October 5, 2016

brunei-miri-kl-perak part 2

balik kali ni alhamdulillah kesihatan mama nampak makin baik
next time boleh bawa anak-anak balik sekali.
untuk mama apa-apa pun sanggup
balik sebulan sekali pun sanggup.....
lega sikit hati nak balik brunei 
tengok mama makin sihat
so sebelum balik sempatlah jamah makanan
semenajung,,

laksa rm 1.. abc pun rm 1
mana nak dapat
kat kg saya sahaja yang ada, 

di airport miri anak-anak sudah menanti
gembira sangat nampak mak
tanya anak rindu mak tak
my kids cakap
rindu mak dan masakan mak..
huhuhu..syahdu sungguh


ni sempat ke pasar borong ikan bagai..
beli-beli stock asam keping 
pekasam utk bawa balik.


naik ETS dari parit buntar ke kl sentral
kali ni dapat tiket rm55

kuala lumpur -miri


-tamat-

website sewingbylindaleen buat sendiri

finally .. berjaya juga siapkan website sendiri..
buat sendiri ye..
merangkak tau hihi..
biasa lah tak pernah ada asas langsung buat website.
alhamdulillah walaupun tak gah mana..tapi masih boleh berfungsi untuk pembeli
sewingbylindaleen 
di malaysia dan brunei.

saya mulakan web ni from 0..
memang take time sebab nak belajar buat
saya ambil class online
rm 150.00
dan mengali utube,google bagai..
terhasil lah website hasil usaha 
perah otak sendiri..

untuk pembeli tegar material
microfiber,hemp,bamboo,pul
serta cloth diaper,cloth pad
boleh lah jengah dan beli....
saya masih dalam proses tambah product dan baiki mana yang perlu
selebih nya u olls boleh
refer fb group saya..

terima kasih. 

Thursday, September 29, 2016

brunei-miri-kl-perak part 1

Kali ni edisi balik kampung berseorangan
pagi-pagi jam 7 sudah bertolak dari negara brunei.
flight di miri jam 11.30pagi pun delay 
sampai di klia lewat satu jam lebih ..
dapat ets tiket pun keesokan hari nya.
perjalanan dari kl sentral ke parit buntar pun
ambil masa 3jam 15mint
dari lembah subang naik lrt ke kl sentral 
Sudah hampir 10tahun tak naik lrt
haha..jakun sekejap
nak beli token bagai
maklum lah canggih sangat 😅
naik kapal terbang terus bedal nasi lauk
ayam kurma..punya lah lapar
sampai licin
sebutir pun tak tinggal

merasa naik lrt
sebenarnya dah lewat ets jalan jam
9.00pagi
jam 8.30pg masih di lembah subang
adik saya cakap kak
naik tèrus lrt lah kalau pakai kereta ni 
kena tinggal ets
ye keputusan tepat
sampai kl sentral pun 5minit sebelum
ets berlepas..haha
by the way ..saya sangat bersyukur
dengan nikmat yang Allah bagi
nikmat masa yang saya milik
nikmat nya saya tidak bergegas 
Menghantar dan ambil anak dari sekolah
dengan tenang tanpa kesesakan
boleh menyediakan bekal 
boleh ke sekolah anak pada waktu rehat
apabila perhatikan semua orang bergegas bersesak..memang saya jadi syukur sangat
saya menikmati hidup yang sangat baik
walaupun tak lah kaya raya pun kan..
inshallah kalau Allah izinkan saya kaya raya jua..amin.

ada makanan di sediakan dalam ets
tiket saya beli rm 73 saya dimaklumkan
ini tiket ets1 sedikit mahal
ada tiket ets2 rm 55 kl sentral -parit buntar

selesa sangat..bersih dan luas..


Balik sendiri kena lah guna perkhidmatan  awam
kalau nak drive balik kampung dr kl ke perak
sendiri memang tak di izin suami..
bahaya katanya kalau perjalan sejam oklah..

Oh ye ..my kids semua tinggal dengan suami
waktu bekerja anak-anak saya tinggal dengan jiran-jiran kami

Terima kasih kak su,kak hidayah kerana memahami dan banyak membantu saya.
makan dan pakai anak-anak pun mereka bantu sepanjang saya balik ke malaysia
terima kasih Allah.
saya doakan saya dan mereka diberi kesenangan
di dunia dan akhirat 

..........

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...