Posts

Showing posts from March 21, 2012

semak ganjaran kontrak..

semalam..buka portal kewangan.. wah bersinar gak mata nengok duit ganjaran bagi staff kontrak dah update.. tapi bila tengok amount dan pengiraan.. cam ada something wrong jer buat semakan dengan staf kontrak yang lain memang ada sikit kesilapan.. dalam pengiraaan gaji akhir..... call unit gaji..mereka minta call pendaftar..em.. call pendaftar..tak berjawab.. kemudian kembali semula ke portal.. karang email.. dan hantar ke bhg kewangan.. alhamdulillah..hari ini ada respon dan telah di CC kepada yang boleh menyemak..:) terima kasih...atas bantuan anda...........

:sabor:

kadang-kadang..bila kita mula belajar untuk bersabar banyak jugak benda yg datang buat kita hilang sabar.... ada orang buat betulkan lebih kurang 7 page.. yang dah siap di betulkan +print kan sekali just put in..5 dokumen.. ambil masa 1 hari bekerja.. for me..memalukan.. em.. datang ke office orang tunjuk bagus.. padahal bukan  dia pun yang repair barang yang rosak tu.. aduh..malas tul aku nak layan orang cam gini.. baru datang sekali..nak sembang hebat.. who are u..aku pun tak kenal ko.. adoii..aii experience lah..em.. aku kadang2..taksuka orang cakap..saya dah kerja 8 tahun.. tapi..ape pun takleh buat.. siapkan sehelai kerja ambil masa 1 bulan.. selesaikan 1 defect kecil..celah gigi je.. ambil masa 2 bulan.. memalukan kalau mengaku experience tapi buat kerja senang pun tak boleh.. ada orang pengalaman 2 tahun.. petik jari jer..kerja siap.. kalau pengalaman 10 tahun pun.. tapi cakap jer lebih buat tak.. apa ada.. campak dalam laut pun ikan tak mau...aish..

bukan aku nak cakap apa.. dah masak sangat.. dengan dola…