Posts

Showing posts from January 22, 2013

shenzhen- guangzhou

Image
shenzhen guangzhou percutian macam pra anniversary  jugak ler .. sebab anak-anak kena tinggal.. hihihi..1st time mcm gi honeymoon hahaha tak pernah gi berdua weii... tapi cam sunyi tak angkut anak.. random  pic je lah kalau nak sini semua jenuh beratus kot gambor nya. kalau nak memborong guangzhou lah lubuknya... memang terasa nak pergi lagi tapi satu je yang tak best tandas awam hahaha tak der air weii so ..memang kena  prepare air mineral :) tak pun tunggu balik hotel jer lah.. solat pun.. kalau tak jumpa masjid carilah tempat yang ok2 sikit..pakai stokin solat terus bab makan so far nak cari  tempat yang halal kalau tak tau mcm susah juga kot.. tapi kami pakai guide  student islam malaysia so tempat makan halal memang tak jadi masalah.. 2nd day kat guangzhou dah pandai jalan cari makan sendiri..utk breakfast pengangkutan  dari Shenzhen ke guangzhou kami pakai train ..dalam 1jam kat sana kami memang guna pengangkutan awam naik metro,teksi tambang pun ok lah tak lah mahal pun..:)
ma…