Posts

Showing posts from December 21, 2011

yuran

nak rest jap so update blog baru habis meeting pas nih smbg meeting balik ujung-ujung tahun nie  cerita anak nak masuk sekolah jerlah banyak dah aku survey tadika ada lah 5-6 semuanya kena  berdasarkan dengan  kualiti+bajet+transportation+jarak semua tu kena ambik kira sebab hariz half day jer tadika then transit ke rumah pengasuh.... setelah di tambah-tambah(takder tolak) dengan pendaftaran..RM1300.00++ sekali pengasuh segala penghantaran..bagai em..monthly pulak RM 1k.. makin poning lah kepala ayah.. haha..tapi  semuanya di dalam bajet.. rezeki yang ada pun memang untuk mereka kami ni tumpang rezeki anak-anak jer.. alhamdulillah semoga Allah sentiasa permudahkan rezeki kami sekeluarga..

mula lah tu

bila hati org jer kita nak kena jaga ni lah dia... mungkin lah aku ni susah nak ambil hati bab benda yang aku rasa  terlalu remah.. tapi kalau dah selalu orang buat cam nie aku pun just manusia biasa..

kadang-kadang rasa penat.. tapi terima jer.. encik suami cakap sabar je lah..

ada org ckp  buat sedekah for orang2 yang nak kita jaga hati dia selalu.. supaya dia pun boleh paham aku pun ada HATI aku pun boleh marah.. aku pun xnak marah,tak nak ambil hati sebab banyak hati yang nak kena jaga..... er.. hati-hati jer lah...

tul lah kadang-kadang susah kalau termakan budi..
kekadang kita tak mintak pun..tapi
orang buat sendiri
tapi bila dah buat ungkit pulak..em..
aku pun tak paham
tapi buat-buat paham jer
kalau termakan budi dgn bank pun lagi senang..
daripada dgn org nih..
payah..


nota tangan:aku tak sakit hati pun kecil hati jer kot..hihihi