Posts

Showing posts from February 1, 2012

cOokinG in My WaY.............................frozen food

Image
yup...sekarang nih,,bukan..baby food jer yang aku buat frozen.. makan kat rumah pun frozen..jugak dulu tak berani nak buat One..coz ilmu tak cukuP.. TWo..takut encik suami tak boleH masuk..ng Frozen tapi atas..kesudian encik suami.. dia kata.. ok lagi dari beli makan di luar..pergi kerja pun boleh tapau.. lauk kat luar tu pun bukan sedap.. (cam lah bini dia masak sedap) resturant..tertentu pun buat cara cam gini..frozen food.. jangan tak tau ek..haha.. frozen food still sedap..dan lebih berkhasiat berbanding kita makan kat luar.. promo nampak.. for me..mudah..bagi ibu yang beranak ramai cam aku..(anak kecik2 eh..kalau anak besor dah boleh tolong masak..tak perlah) boleh lah cakap..bukan susah pun nak masak hari-hari.. macam yang aku buat dulu.. memang tak susah pun.. saya..breast feeding mom.. bayangkan ler kalau tgh masak  anak dok pegang kaki.. kesian kan..em.. sekurang-kurangnya.. aku ader banyak masa untuk peluk2..marah2..rotan2(manja) anak-anak aku..
iklan jap..ayam black pepper.. sodap!
hihi..TQ encik suami for…