Posts

Showing posts from March 5, 2012

ranau:)

Image
sambung cerita.. jalan-jalan di sabah... yup.. kali ini supirnya aku..(huhu bawak sampai hot spring je) pastu driver asal..ambik alih.. pengsan kalau aku yang bawak naik sampai ladang tea..

memandu dari kundasang ke ranau nak ke sana tak susah sangat.. guna jer signboard tak pun jangan malu bertanya ok! lokasi kami tuju ke hot spring.. tak mandi pun.. lepak==lepak jer..
jamatan gantung xdapat naik..ramai sangat kanak-kanak hihi..sekurang-kurang nya 1 kanak2 1dewasa.. huhu.. anak aku 3..sorang lagi takder org  nak tengok kan tengok jelah pintu masuk tu ek!

entrance fee RM 3.00 dewasa.. 
hot spring.
lepas lepak kat tempat panas.. turun sikit..ada lah relfelsia blooming ushar jer lah adult RM10.00 ok.. mahal jugak tapi..bunga tu pun nak ambik masa 9bln kot nak kembang..kembang pun 5 hari je.. pastu itam..
 nih ladang tea sabah..em..tak semeriah cameron higlands biasa-biasa sahaja..  nie pulak..pi rendam kaki kat ikan..haha..masuk 3 ringgit ek.. nie je gambo blh post..lain2 tak boleh... demi menjaga hati insan tersayang..h…

OAT~

Image
resepi oat for 12 months++ tumis bawang dengan mentega masuk air masuk oat +tomato@buah@sayur lain+ayam mendidih..done!

bekas ni memag sangat berguna di watu bangun subuh hari untuk buat breakfast.. pilih aje nak letak apa....:) campak-campak-campak dah siap:) sesuai ler untuk.. mak-mak cam aku nih..hihihi

CD tak banyak pun

Image
tak banyak pun..ada dalam 15 keping jer.. 5 keping lunatots 10 keping jahit sendiri :) insert lebih kurang 20keping.. huhu  nampak nya kena jahit lagi plus tambah insert..:) kalau tak ponat nak basuh hari-hari
usia ber cding baru 2 tahun lebih..masih muda remaja :)