Posts

Showing posts from December 26, 2010

resepi orang berpantang...

insyallah...tinggal lagi sebulan je nak sambut new born baby
memandangkan saya jenis berpantang sendiri..sebelum ini pun mak saya jaga seminggu pastu pandai-pandai sendirilah..hihi..:) (saya seorang yg berdikari hahahaha)
thanks lot to mama & encik suami..yg banyak berkorban time tu..
balik kelas je tengah-tengah malam terus encik suami..basuh baju bagai..TQ
so saya..dah ingatkan encik suami.."masa sayang pantang semua lauk pantang jer ek bulih kan??"
hihi..

encik suami tanya lauk apa yang orang pantang makan....??baru je lagi sudah lupe
em....lehlah saya listkan sikit lauk apa yang boleh dimasak nanti disamping
encik suami pun tak boring nak makan eks.. :)

lauk
a. singgang/pindang ikan tenggiri/ikan merah/ikan selar kuning
b. sup ikan merah
c. sup ayam plus kentang
d. ayam goreng madu tak payah letak kicap ye.
e. ikan siakap/ikan merah masak kukus halfcook tu leh letak sayur bla..bla ye
f. ikan cencaru bakar
g. selar/ikan merah masak halia+lada hitam+air asam
h. sup bebola ayam

sayur
a. …

kek batik

Image
kek batik..oh kek batik..reQ dari encik suamiii sudah lama..baru sekarang berkesempatan nak buat..tu pun hasil bantuan encik suami + muhammad nurhariz.ayah kata nie kek cinTa hahaha :P sebab..masa berCinta mak suka buat kek nie kasi kat ayah... :) apa-apa pun...hajat ayah nak makan kek batik sudah ter tunai ye..

swimming

Image
swimming suit yang udah lama terperap... sudah lama tidak berenang-renang...muat lagi ker baju renang nie..hihi..muat kot masa ngandung hariz dulu pun leh pakai...:) ke perlu beli yg baru..baru mood nak swimming tu maRiiii...

hariz & X8

Image
episod terBeli x8 nie..sebab HP ayah kena ais krim dan skrin pecah bagai..huhu...mak yang dapat hp eks.. tapi..hariz yang sakan main game..kat X8 nie..senang sebab touch je.
tu..dia..puzzle memang tak leh tinggal.........