Posts

Showing posts from July 30, 2012

bonus kerajaan..2012

Alhamdulillah... rezeki semua dari Allah.. ramai juga yang comment2 post2 di wall untunglah gov dapat bonus.. for me ada tak de.. alhamdulillah.. bersyukurlah  dengan apa yang ada.. kalau seorang suri rumah// bersyukur lah sangat2 pahala anda..tidak terbanding dengan bonus..setangah bulan tu.. kejapan jer habis.. pahala tu bawak ke sana... yang swasta pulak.. ek..ikhals aku cakap.... bonus hari raya aku masa kerja swasta dulu lagi banyak  dari bonus setengah bulan nie.. walaupun company kontraktor biasa je.  yang penting bersyukur.
mood tengah baca:biografi agung RASULLULLAH SAW..mustread...buku yg sangat bagus!

cloth pantyliner sewing by lindaleen

Image
let's see my fb page SewingByLinDaLeEn don't forget hit like button .. and look up at jom beli



DIY photobook..

Image
my lovely kids. they are everything for us...










jangan lupa bayar zakat ye..

peringatan untuk diri sendiri.. supaya tak pernah lupa untuk tunaikan zakat pendapatan setiap tahun.. rezeki Allah untuk semua..:) for 1st time bayar zakat pendapatan dulu aku bayar di kaunter zakat.. di sungai buloh. for the next.. bayar online... boleh click link nie.. LZS boleh guna kalkulator dia untuk kira kalau layak kenalah tunaikan ye...:) kalau rasa banyak sangat bayar for yearly bayarlah untuk half year..:) last month..encik suami ke pusat zakat di selayang... macam best je...bayar kat kaunter.. hihihi..dapat free gift kompas arah kiblat...TQ2. semalam ke sana lagi.. setiap kali kita tunaikan.. zakat ada lah sedikit free gift cam.. note book,bag... mereka juga kasi risalah  untuk rujukan..:) .alhamdulillah.. rezeki kita tak pernah kurang kalau kita memberi.. "pay for zakat today.. at the night Allah give me the same amount i pay..........:) kadang-kadang.. rezeki yang dapat bukan harta.. kesihatan juga rezeki... renung-renungkan selamat beramal.:)