Posts

Showing posts from August 1, 2012

fabric cloth diaper

Image
this entry..for friend yang asking me bout material cloth diaper..
 this inner i using bamboo heavy fleece
 pic nie insert lunatots...jenis microfiber please avoid this material direct to baby skin.. boleh buat kulit baby kekeringan sesuai dipakai with pocket CD
bamboo fabric..sesuai juga buat insert at top layer.
bamboo velour..yang nie kaler red warna lain pun ada jugak sesuai juga untuk inner CD top layer for CP&CPL
yang ni pula micro fleece.. sesuai sebagai inner Cd
PUL fabric nie adalah lapisan waterproof.. sesuai untuk cloth diaper dan CP sebab dia breathable fabric
minky fabric.. soft ok.. sesuai jugak jadi top layer untuk cp out layer utk cd.. fabric yang sejuk.
for minky fabric kebanyakannya aku menyopping di http://minkyfabrics.co.uk/ so far shipping dia ok jugak... using  pound sterling ek. service also good at time aku x received  parcel..email and inbox fb both they reply and trace my parcel ... biasalah kalau priority mail shipping dalam 7-14hari... .....


shopping kasut @ zalora

penyakit online.. last time shopping flat kat zalora sekali dua pasang aku balas..tambah dengan baju aisyah sikit so boleh guna kupon RM20.00 yang dapat tu. paling best received 1 kasut dulu..besaq lah pulak.. kasut tu hihihi...rerezi my sis..aku bagi jer kat dia untuk flat yg satu lagi tu sempat lah aku email zalora team for change size.. tapi tak sure lah.... sebab kasut tu kat office aku nie bercuti lagi  harap-harap muat ler.. tak muat terpaksa let go lagi.. padan muka..haha