Posts

Showing posts from August 1, 2011

;saya doakan yang terbaik utk kawan saya:

sedih bila dengar  dugaan yang best friend  aku tengah hadapi sekarang hope dia kuat semangat demi keluarga dia.. menitis jugak air mata dengar apa yang dia bagi tau,, but aku tak boleh cakap banyak... she ask me to keep it dari yang lain..
insyallah...ALLAH tak kan uji jika kita tak mampu hadapi.. "kuatkan semangat" kalau aku kat tempat dia.. aku tak sekuat dia..

percutian tak dirancang..

Image
PD memang tak plan pun.. biasa lah kami selalu ada percutian terkejut.. dan paling terkejut.. baru lah aku tau rupanya.. hari kami sampai tu.. berlaku ribut yang sangat teruk.. patutlah pokok tumbang sana sini signboard melayang..terkemek bagai,, tak terfikir pun time tu.. sampai pun dah malam susah jugak nak cari hotel memalam nie alhamdulillah jumapa hotel yang diusahakan oleh bumi SERI RATU HOTEL & SPA (kat teluk kemang) rm 158.00 satu malam(1 queen + 1 single bed) deposit rm 50.00 oklah tu..bedal jer lah tapi tak syoknya,, kami tak jumpa tempat makan yang sedap-sedap maklum ler tekak kami  suami isteri ni high taste  setakat kalau rasa sambal cam cili giling jer baik kami makan cili boh jer..hihihi.. singgah juggak lah makan dorian nak mandi,, ombak kuat jugak.. nuraisyah,,,pulak takut dengar ombak kuat.. jalan2 sekejap pastu singgah sepang makan asam pedas dan  masak tempoyak ikan patin.. teringat pulak masak tempoyak ikan patin bazar ramadan taman melawati... kena pi cari nie.. boleh tahan sedap gak lah ikan pati…