Posts

Showing posts from September 27, 2011

:faris dah makan bubur nasi:

alhamdulillah nurfaris dah mula step seterusnya.. bubur nasi.. sebelum ini.. i prepare puree solid food for him selalunya lobak merah kengkadang betik ,pisang..itu kalau rajinlah dan kalau sempat.. maklum lah..anak 3 :) anak-anak lain pun perlukan attention jugak coz lah i dah banyak bagi full attention to nurfaris pumping time,nursing time feeding time,manje-manja time... so far nur aisyah jer..yang jauh hati sikit kot kadang-kadang berebut dengan nurfaris nak manja-manja dengan mak.. Mak try do the best :) ok.. sambung balik story tadi kalau tak sempat...nurfaris makan  nestum tin jer :( apa boleh buat saya bukanya terlalu perfect...:) but i try to do the best  untuk anak-anak yang tersayang memandang kan nurfaris dah 7 bulan lebih-lebih atok nya pun dok bising-bising kat maknya suruh kasi bubur nasi..hihihi so i dah start 3-4 hari  jugak lah.. alhamdulillah... he not refused tapi kena letak garam sikit loor.. sebab sebelum nie blender tanpa garam he refused  but try to avoid it for next meal bayi 6-7 bulan toleh…