:ikLaN:

nuffang

Tuesday, September 27, 2011

:faris dah makan bubur nasi:

alhamdulillah
nurfaris dah mula
step seterusnya..
bubur nasi..
sebelum ini..
i prepare puree solid food for him
selalunya lobak merah kengkadang betik ,pisang..itu kalau rajinlah
dan kalau sempat..
maklum lah..anak 3 :)
anak-anak lain pun perlukan attention jugak
coz lah i dah banyak bagi full attention to nurfaris
pumping time,nursing time
feeding time,manje-manja time...
so far nur aisyah jer..yang jauh hati sikit kot
kadang-kadang berebut dengan nurfaris
nak manja-manja dengan mak..
Mak try do the best :) ok..
sambung balik story tadi
kalau tak sempat...nurfaris makan 
nestum tin jer :(
apa boleh buat saya bukanya terlalu perfect...:)
but i try to do the best 
untuk anak-anak yang tersayang
memandang kan nurfaris dah 7 bulan lebih-lebih
atok nya pun dok bising-bising kat maknya
suruh kasi bubur nasi..hihihi
so i dah start 3-4 hari  jugak lah..
alhamdulillah...
he not refused tapi kena letak garam sikit loor..
sebab sebelum nie blender tanpa garam he refused 
but try to avoid it for next meal
bayi 6-7 bulan toleh garam lagi..kerana fungsi ginjal belum matang..oh no
after this no garam.
bila boleh ada garam..after 1 year..tu pun sikit jer ye.

so now i start prepare porridge for nurfaris
di malam hari..
then masuk peti ais
untuk kasi pada baby sitter :)

nota tangan:pastikan bubur lengkap dengan sayuran agar boleh menberi nutrisi kepada bayi..:)ingatan untuk diri sendiri.


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...