:ikLaN:

nuffang

Thursday, October 25, 2012

Ganglion

this entry supeb lama tertunggak ..

Nak cerita sikit pasal operation
berminggu lepas..dah berbulan pun
ganglion nie 
adalah kategori cyst juga lah 
so far sejak ada memang sakit
ianya tumbuh di bahagian
pergelangan tangan..
doctor kata
it can be other place juga
tapi di tulang lah..
reasons nya..
i dont know..
tanya doctor ..
dia kata bukan sebab pemakanan 
atau sebagainya..
dah Allah nak kasi....

Aku buat treatment dengan 
Dr Kamal
doctor pakar orthopedic
di Columbia asia puchong

cerita sikit experience
kena surgery..
b4 this
teman anak masuk OT  hospital sedang
masa tu kami di putrajaya
utk masuk operation di hospital putrajaya
sangat lah lama..berderet lagi kot org nak operation
so kami terus ke hospital serdang  
that time hariz buang tonsil
beruntung dpt antar anak msk smp ot..
sampai anak ditidurkan..
doctor kasi peluang peluk anak cium anak..
memang best kalau dapat muslim doctor..
memang cara pun Islamic. 
so masa aku pula..
mcm biasa lah  tukar baju ..bla2
xblh pakai emas itu ini..
tolak sampai OT..
disambut nurse.. 
sembang kejap ng nurse..
doct sampai..
pakar bius ,bius tangan kanan
sb nak operation tangan kiri..
masa tu pakar akan explain apa dia nak
buat..bla...bla..
bila dia start bagi gas..
"tarik nafas lepas"
dan doctor asking me utk mengucap..
Alhamdulillah someone remind me ..
dan akhirnya..
aku tak sedar langsung..
sedar je nurse kejut..
haslinda..
ur operation done..
sambil tunjuk my left hand...
kesan ubat..er..
mg tak best..muntah..aje..
menhantok..poning..
sepanjang hari.sebelum pemedahan dah
 fasting..
superb lapaq..tapi xblh makan..
minum air sikit ok..pastu try banyak sikit ok..
try milo..wek..terus..try makan..
lagi..wek saje..
sampai lah ke petang..
doctor nak kiv tak moh kasi balik..
hadoii..dah lah tak dapat single bed..
full..
dapat yang 2 bed..hayak..
masa tu walaupun husband tak boleh teman..
huhu..
husband aku teman gak..
kira apa..
kami bayar mahal2 tak boleh teman..
so my encik suami..
sentiasa disisi
pas bedah  tu aku memang seorang
yg lembik..muntah memanjang..
mengandung pun tak cam gitu
gagah lagik
tapi berjaya gak aku yakin kan doctor..
saya dah ok saya nak balik..


 ok...makan2 ni i xblh jmah pun..
muntah..kesan bius
jamu mata sahaja


hihihihi..



4 comments:

  1. Sis boleh tahu berapa kos buang ganglion ni ya ...

    ReplyDelete
  2. 3.5k kalau tak silap include dengan wad...di Columbia Asia Puchong.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...