Posts

Showing posts from January 3, 2016

hujung minggu yang sibuk

Image
selamat tahun baru! sekolah pun dah nak buka so dengan segara menyudahkan tempahan-tempahan  sebelum nak cerita tempahan nak cerita pasal tengahari tadi memandangkan lama tak makan dekat area OPIS lama ai so pergi lah sana lunch lah konon..
tabiat kitaorg ni memang suka order air kosong je... also my kids air masak tu dua tiga gelas pun diaorang layan so senang sebab air spesis manis dan air buah mahal :P and yg kids kecil2 ni kalau big portion memang bahagi dua  contoh faris dengan arissa  dalam masa yg sama ada pakcik and makcik ni dok perati.. dia cakap dia ada 8 anak semua dah besar bila tengok anak2 kami terigat  anak2 dia .. pastu dia cakap ..eh order2 lagi air pesi ka.. husband ku cakap  hihi kami memang minum air masak je  saya tak bagi sangat anak2 minum manis2.. lama sgt kami bersembang sampai bertukar-tukar phone pakcik macik ni memang baik.. semoga anak sulong dia cepat sembuh dah tiga bulan sakit sebab terjatuh. masa kitaorg nak bayar makan org kedai cakap dah bayar.. eh…

zikir maulud setiap masjid di brunei

Image
setiap tahun negara brunei akan buat sambutan maulud 2minggu berturut-turut dia adakan  zikir maulud di setiap masjid di negara brunei Alhamdulillah tahun 2015 ni dapat lah  sertai sekali  di masjid sungai hanching. after maulud ada di sediakan makanan...




brunei to Kota kinabalu dec 2015

Image
Alhamdulillah tahun 2015 dapat sekali lagi ke kota kinabalu  memandangkan nak balik semenajung tak cukup budget jadi  cuti-cuti malaysia di Kota Kinabalu sahaja. Naik kereta sampai tapi sedia kan muka surat passport yang cukup jelah sebab melalui sempadan negara brunei -sarawak-brunei-sarawak-sabah :)
perjalanan dari Bandar brunei mengambil masa lebih kurang 5 jam ke  kota kinabalu ada dua jalan satu jalan biasa i think dekat sikit satu lagi lalu keningau jalan berbukit .. orang cakap pemandangan cantik tapi jalan seram sikit i tak pernah lalu lagi jalan tu ..next time mungkin.
trip holiday kali ni memang khas untuk bershopping maklumlah pada kami barang di malaysia masih murah berbanding  di brunei.. dan trip untuk berjumpa keluarga

tempat wajib pergi ..jalan sulaiman makan lokan
satu dulang lokan rm 12..
di kimanis papar singgah beli ikan bilis yummy memang murah dari di limbang rm 28/kg 
kami dinner di hotel tabung haji
disebabkan plan last min..so hotel tabung haji penuh hampir 2…