Posts

Showing posts from December 2, 2015

raya 2015 di brunei

Image
cerita dah basi tapi nak cerita juga sebab 1st time raya di brunei  dan pertama kali dapat raya di istana nurul iman bertuah sebab kak waty bagi vvip pas follow rombongan vip kalau nak parking di luar and beratur panjang  huhu memang tak lah kot sebab anak kecil ikut rombongan terus  dapat salam Raja isteri dan ambil kurnia kemudian terus menajamu selera. best sangat kenyang perut makan. kalau datang sendiri parking di luar istana dan berjalan kaki ler jawabnya. kalau tak silap mereka sediakan tempat menunggu sebelum beratur. ada yang cakap tunggu sampai 3-4jam untuk masuk mengadap.


dapat paking dalam istana.last year pun BAJ masuk istana tapi kami tak masuk last year balik malaysia.
jom makan...



kurnia

duit raya untuk anak-anak $5 each.
ramai sangat orang yang datang. open house istana buka 3 hari kalau tak silap  dari hari raya pertama hingga raya ke tiga.

konvo pra sekolah

Image
Alhamdulillah tahun ini aisyah tamat pra sekolah
tahun ni half year dapat sekolah di sekolah kerajaan
apa yang menarik setiap hari sekolah ada bagi sedikit makanan kepada pelajar
selalunya biskut lah ..satu hari ada buah
tapi mak tetap juga kena sediakan bekal untuk kids

29 hb lepas majlis konvo aisyah...
punya mak ayah sibuk sampai tak tau
huhu cikgu ler call
maklumlah dah habis exam budak-budak jarang mai sekolah :P

sampai hari konvo buka buku aturcara baru tau anak ambil hadiah untuk tempat ke -4
dalam kelas ..
alhamdulillah



uitt nama ayah tu mohd tertinggal
yg ni je betul nama ayahnya
yg ni ejaan mohd tu pulak salah..

apa-apa tu tahniah aisyah tahniah untuk hariz juga..selalu buat yg terbaik..

selamat maju jaya utk next year ye sayang :)