Posts

Showing posts from April 17, 2017

kota kinabalu 2017

Image
percutian spontan yang pertama dalam 2017...seperti biasa manfaatkan cuti yang ada. kami ke kota kinabalu untuk kali yang keberapa tah.. sila lah jemu masalahnya kami tak jemu. walaupun road trip ni bukan seperti highway di semenanjung Malaysia ye..road ke kota kinabalu ni agak kurang sesuai di lalui waktu malam.kami dah pun tersesat waktu perjalanan balik padahal road limbang tu selalu kot kami lalu pun boleh terlepas simpang...malam hari pulak.
road trip kami mengambil masa 8jam atas factor anak kecil lagi pula arissa dah no cloth diapers so banyak permintaan menunaikan hajat serta mengisi perut... wahaha banyak perut perlu di isi.tips anak kecik tak merengek masa road trip yang panjang..bagi mereka selesa sahaja..perut kenyang sure mereka tak banyak hal.alhamdulillah my kids semua ok..walaupun kami tak supply handphone or tab untuk di belek.tapi anak-anak ada bawa buku atau toys diaorg sendiri.
lokasi penginapan seperti biasa rumah sister in law.kalau ke kota kinabalu ni uolls wajib …

lunch box of the day

Image
layan lunch box..everyday sebolehnya cuba buat beka for kids.

follow ler IG hahaha...penuh dengan makanan sahaja.

bukan apa next year boleh refer kot-kot dah tak de idea nak masak apa

protrek-hadiah anniversary ke..

Image
lama betul husband mengidam nak beli..memang fav encik suami pun jam casio.

lama juga sampainya order dari kawannya di oversea

price pun boleh tahan murah juga..dari normal price yang jual di miri.hihi memang nak cari murah pun kan .berbaloi dengan harga..bijak membeli katanya.



toilet training nur arissa

Image
alhamdulillah dah sebulan/dua bulan lebih juga arissa dah berjaya..

no cloth diapers siang dan malam

kami start october..seminggu ke dua minggu leen training arissa..

bawa ke tandas setiap jam atau sebelum dan selepas drop /ambil abang dan kakak ke sekolah.selepas dua minggu arissa dah boleh cakap /beritahu bila dia nak ke tandas.untuk malam memang tak training apa-apa.pakai kan sahaja cloh diapers..tapi siangnya memang kering..so leen rasa dia memang tak perlukan dah cloth diapers...jalan jauh-jauh pun dah tak pakai cloth diapers...dia sendiri akan request untuk ke tandas..walaupun pakaikan cloth diapers atau pampers ke dia tetap akan mintak tandas.

by the way memang toilet training kali ni agak mudah walaupun start agak lambat..memandangkan yang lain dua tahun enam bulan dah ready...tapi dengan arissa memang dia dah betul-betul bersedia..and i ada good assistant ..aisyah yang selalu bantu arissa untuk ke tandas.

alhamdulillah 3tahun 3bulan arissa dah boleh dan lulus toilet training.

adana turki...

Image
wah...ini sangat lah mendatangkan kecemburuan..
encik suami ke turki ...training by his company.
bini nangis tak dapat ikut wahaha..
good luck ye incik suami.....
tengok gambar je i is jeles u
flight dr brunei husband naik rba transit ke singapura
singapura naik Turkish airlines ke istanbul lebih kurang 10 hours..
istanbul pula tunggu flight ke adana..
by the way semoga suami dipermudah urusan....
ada rezeki bawalah kami pulak ye..
mak so lah cemburu..sangat..hahaha



anak-anak geram tengok pic nih...