Posts

Showing posts from December 12, 2011

sOlid FoOd..

Image
ramai jugak yang mintak inbox cam mana nak buat soLid foOd. hihi tak der lah ramai mana pun.. tapi entry nie..untuk reminder diri sendiri jugak.. haha..ada lagi ker?? belum..lagi..rezeki tu Allah yang tentukan..:)
untuk 6 bulan pertama aku buat puree untuk nurfaris.. puree tu..tak kira lah pisang,betik,apple,carrot.. semua pun boleh.. blande dengan EBM..

 carrot + ebm..
 selalunya aku prepare banyak..cukup untuk 3 hari
masuk dalam freezer..(beku)
sebelum kasi kan pengasuh..
cairkan dulu ek..
supaya senang pengasuh masuk terus kat warmer..:)

 nie bila faris dah masuk 7-8 bulan..
moi blander,
letak ayam,carrot,broccoli,sawi,udang,ikan bilis,kentang
terpulang apa yang ada kat dapur
pastikan tiada perasa tambahan :0
masak extra pasal..aisyah pun suka makan jugak moi ni
walaupun takdak garam

 ini perisa udang..kot..hihi

 kalau rajin..siap-siap terus bahan..sebab bubur nie
aku prepare hari-hari lepas balik kerja
in case rasa cam malas sikit nak masak esok
aku masak lebih sikit..
yang lebih tu aku masuk d…

gerhana nulan

Image
gerhana bulan.. em. mula-mula singgah masjid negara.. tapi pak guard tak kasi parking walaupun encik suami nak solat sunat sekejap jer kata nya menghalang laluan.. huhu.. terus ke planetarium ushar bulan.. hihihi tengok telescope teringat.. telescope kat rumah..berhabuk dah tulah kegilaan masa kat penang dulu... suka pergi ada satu kedai nie memang center bulan bintang.. kalau di penang..
mana ek pergi carta bintang kita :)..
haha..
kat planetarium ramai sangat orang layan lah jugak tapi bila awan dah tutup bulan encik suami ajak sawarabina.. haha..sampai sawarabina... paham=paham jer lah malam minggu.. penuh tak ingat
terus memandu sampai masjid wilayah.. encik suami..tunaikan apa yg boleh ditunaikan.. yang bestnya.. sampai masjid wilayah bulan dan bumi dah bersatu dapat lah tengok kejap sebelum awan tutup kembali..
waktu mustajab berdoa..;)

gerhana bulan..masa nih tak penuh lagi..

the best worker is MALAY..

Image
suka kan dengar ayat tu.. kelua dari mulut orang asing the best worker is malay.. proud to be Malaysian  500 worker... lebih dari separuh orang asing sapa kata melayu tak bagus.. hihi layan lah makanan yang dihidangkan nih/\..

nih bukan dari rumah...