Posts

Showing posts from May 31, 2016

kebun bandar darussalam

Image
up sikit kebun bandar kita so dah banyak kali pindah randah ni.. pokok kita pun tinggai merata ada jelah yg penting-penting hihi.. nanti kita ke tamu top up semula kebun kita ye.. macam biasa ada yang tumbuh dengan sendiri.. ada yang dah tinggal batang tapi  kembali mendaun... rezeki juga tu  so kalau ada  pokok yang togel  ai biarkan je jaga sampai berdaun balik

 ulam pegaga tu tumbuh sendiri..
ini best tomatillo ai dulu kena makan dengan ambok.. licin sekali tumbuh lagi di pokok kunyit yang sama dulu pun beranak sendiri tomatillo tu pokok kunyit ai sepecial suka tumbuh tomatillo..






cerita masak memasak

Image
salam.. alhamdulillah hari-hari yang penuh dengan aktivit  memasak hantar anak sekolah kalau musim kereta sewa fully book ambil hantar suami pergi kerja selalunya hari khamis memang pack gi class masak,pastu ambil dan hantar anak petang lepas ugama ada mengaji tapi alhamdulillah semua nya berjalan dengan baik... share sikit aktivit memasak..
seriously senang sangat masuk tepung dia..masuk segala kacang gaul.. bakar potong sejuk makan
roti pun senang buat.. cuma kalau ada mixer yg hebat tak perlu lah jenuh menguli kan..kan


pau pun alhamdulillah dah reti .. gebu gebas.. alhamdulillah dengan ilmu yang berkat untuk suami dan anak-anak menjamu selera

ini ikan segar kita dapat betul-betul lepas kapal mendarat alhamdulillah kalau kita buat baik Allah temukan kita dengan orang yang betul dan rezeki yang baik ....

hujan lebat sangat masa sampai...

alhamdulillah kami duduk kat sini jumpa orang yang baik-baik.. semalam dijemput menghadiri majlis tahlil tuan rumah dan keluarga besar mereka.. gem…