Posts

Showing posts from September 11, 2016

beli kenderaan di luar negara.

Image
salam.. hari ini nak kongsi cara terbaik nak beli kenderaan di luar negara.. opss..di brunei sekiranya berhasrat nak bekerja di sini boleh lah nak  baca cerita ni..

.......
kebiasaanya di brunei ni memang memerlukan lebih dari satu kereta. sebab kalau suami bekerja..isteri yang akan hantar anak-anak den tak jumpa lagi perkhidmatan bas sekolah  mungkin ada tetapi terlalu sedikit sampai susah nak cari. sepanjang di sini nampak mak pak je yg collect anak masa di bright jigsaw international school dulu ada perkhidmatan van sekolah..tapi agak mahal juga.. rumah tak jauh mana pun..
so sambung cam mana nak beli kenderaan.. kalau nak beli kereta baru bolehlah tunggu 3 bulan payslip.. makcik tak beli kereta baru kat sini haha.  tapi saya cadangkan kalau nak dengarlah... beli lah kereta murah-murah dulu ..buruk pun tak pe.. ia akan memudahkan anda kelak..
masa mula-mula datang ..ada kawan pinjam kan kami kereta lama.. dalam 3-5 bulan rasanya.. kemudian ada kawan offer kereta dia kia sportage k…