Posts

Showing posts from June 10, 2015

brunei -kota kinabalu

Image
travel brunei to kota kinabalu  mengambil masa lebih kurang 4-5 jam
semestinya banyak perhentian sebab bawa anak kecil
kami juga stop makan di sipitang...org cakap satay sipitang nyaman tuk..
sesampai di kk pun di jamu makan lagi dengan seafood..

seingat nya ini kali ke tiga kot kami ke kota kinabalu...
kali ni kami bermalam di hotel tabung haji RM 160 per night

macam biasa tempat yg mesti kami pergi ..
melawat lembu di kundasang ,,, :)

 dan makan seafood
tapi tempat yg mesti pergi...go to eat LOKAN sambil minum air kelapa/air kelapa bakar.
sedulang lokan rm 12.00
sejalan dengan resturan gayang seafood...

dua minggu lepas kami balik ni
jadi gempar bumi di ranau..
Allah ..semoga kita semua dilindungi
semoga keluarga mangsa yang terlibat di beri kekuatan..







Brunei to Kuching

Image
lama dah tak bercerita pasal cuti-cuti maklumlah kalau cuti pun sibuk nak balik malayisa dan dah tentu lah ribu riban habis di situ dengan tiket kapal bagai..
leen just nak baling belakang percutian kami ke kuching..
perjalanan dari brunei ke kuching sarawak lebih kurang 15jam. perjalanan kali ni kami rasa yg paling jauh kami jalan menaiki kereta merentasi miri,bintulu,sibu,pusak dan sampai ke kuching...
perjalanan yang banyak mengajar kami  banyak tempat persinggahan memandangkan travel dengan anak kecil..
nak share pic tapi rasa macam cerita dah basi sangat kot sebab dah lama .....