Posts

Showing posts from March 29, 2012

BBQ di PD

Image
last weekend.. holiday nya di PD..... layan kan jer lah  pic nih..






next to be continue  wif lepak-lepak main air di tiara beach resort ....................

pengasuh :)

ada mommies yg tanya kenapa tak perlu puting kosong untuk baby? for me..banyak keburukan  dari baiknya.. mereka kata..tak blh compare baby.. ada baby memang perlukan  sebab susah tido..dan sebagainya.. for me tak der sebab..pun nak bagi..
coz utk memudahkan kita beri
sesuatu yg tak perlu pada anak kita
pilihan ada ditangan kita..as a mother..
anak-anak aku+anak2 sedara
secara total tak der puting..
ada yg BF sekejap,ada yg ezima,ada yg BF+FM,ada yg BF sahaja...
anak aku pun sekarang nak tido mesti BF..
haha..sama lah jugak cam buai..
aku nie kat rumah faris tak pakai buai..
kat pengasuh aku supply jugak buai..
kalau tak ajar tak der dia nak pun buai tu:)
pengasuh pun guna kadang2
tapi alhamdulillah
anak faris bukan jenis takder buai tok leh tido..
letak mana-mana pun lena.
ada jugak yang cakap
pengasuh request..nak puting..
huhu..
kesian kan kalau..sampai nak kuar
kena extra puting takut anak mengamuk
puting hilang..
so fikir-fikirkan lah..

for me alhamdulillah..
baby sitter saya..
s…