Posts

Showing posts from March 2, 2012

kundasang part 1

Image
hari pertama sampai..sabah kami lepak di kota kinabalu :) setelah rehat-rehat esoknya kami gerak ke kundasang.. aku ambik  kereta di Jesslton Point kereta model viva RM 120/day (auto..sebab nak naik bukit gunung ganang baik pakai auto.. sebab jalan diranau tu tinggi dia lain macam sikit) ada orang dalam flight cakap dia dapat di sewa bah saga manual RM 100/day so book kereta sewa untuk 2 hari. hotel pun kami terjah terus kat sana.. sangat suka dengan nabalu hotel..tapi full book.. yang tinggal cottage hotel RM 115/night..include breakfast. sampai kat kundasang.. tempat yang best boleh pergi.. 1.Desa cattle farm bayaran masuk RM 3(adult sahaja) boleh tgk lembu
2.Kinabalu park RM 3 drive ke port2 orang2 nak mendaki gunung 3.War memorial...boleh lah..aku malas nak pergi..dekat jer dengan hotel ....next aku sambung lagi kalau nak beli sayur-sayuran..memang banyak aku pun tapau sayur dengan mushroom .. mushroom nie aku siap pi naik lagi
adeh..lengoh kaki2..haha..tak pernah kot orang datang melawat.. kitaorang nih …