Posts

Showing posts from December 14, 2016

picnic

Image
sambung lagi story cuti-cuti kali ni dalam brunei je pantai tungku nak ajak anak-anak swimming diaorg macam nak swimming di pantai so kalau kat brunei area bandar u olls boleh swimming di angerik desa kanak-kanak 50sen je ye.. disebabkan anak-anak nak main ombak pantai  so kita picnic sambil makan nasi lemak lah ye.. sementara boleh jalan-jalan ni..kan hariz pun dah baik so sila lah besuka ria.. 
lepas makan pantai dituju

lepas mandi pasir pulak



kawan-kawan yang tak dapat cuti-cuti time school holiday jangan sedih ye bercuti tak semestinya kena duduk hotel bagai.. manfaat kan cuti yg ada bawak anak jalan gi pantai gi ni tak kuar modal pun rajin sikit senseng lengan masak nasi lemak ke goreng mee ke tu pun cukup janji anak-anak happy..
balik siap terlena lagi weiii huhhuuhuhu

tusan beach

Image
Tusan beach.. short vacation sambil menyelam minum air.. this week buka clamp hariz dan last paper encik suami so puan isteri request ke tusan beach.. rasanya tak ramai yang tahu.. tempat memang terpencil 45 min perjalanan dari bandar miri. jalan pun sunyi.. tapi pemandangan memang cantik lah sangat ombak sangat lah kuat ye...anak-anak ku pantang tengok laut kiranya terjah je..
tak boleh nak...ombak kuat..


batu-batu kat sini semua cantik asli..

haha pagi-pagi after bf terus terjah sini..mandi pun belum
gambar pun tak boleh nak gambarkan semua kecantikan..
ni jalan nak turun ke pantai.. kat atas tu semua anak dan ayah.. haha mak turun dulu sebab nak tengok jalan ok ke tak..
pastu baru panggil anak-anak..
kami..

CERITA SUNAT CLAMP

Image
alhamdulillah..setelah survey dibuat kami sepakat buat clamp utk hariz memandangkan lokasi sunat di miri..rasanya kaedah clamp paling sesuai lagi pun ayahnya memang berurusan di miri 2 minggu ni.. exam lah apa lagi huhu..
kami buat di klinik doc haizam.. kos rm 180.00 by the way doc pun bagus ajar my hariz macam mana nak jaga serta pantang larangnya..
kami meninap semalam di miri.. kali ni kami tempah hotel. hotel nur ni rupanya di miliki oleh dr haizam haha macam pakej lah pulak.
so dah alang-alang ke miri.. jalan-jalan lah sebab nya cuti sekolah ni kami bakal lepak di rumah je
sebab encik suami nak ber training  obesea..lah kan.. nangis tepi bucu katil sebab tak dapat ikut duit tabung habis dah beli kain huhuhuhu.. nangis lagi sebab program ke mabul terpaksa di batalkan..


gambar ni lepas sunat.
pergi balik kena hadap Q

see..ramai kan..non muslim pun bersunat di sini
try this satay..kuahnya ala kuah kacang di perak

siang harinya melepak di luak beach..


oklah kan miri pun janji ada j…