:ikLaN:

nuffang

Monday, March 5, 2012

ranau:)

sambung cerita..
jalan-jalan di sabah...
yup..
kali ini supirnya aku..(huhu bawak sampai hot spring je)
pastu driver asal..ambik alih..
pengsan kalau aku yang bawak naik sampai ladang tea..


memandu dari kundasang ke ranau
nak ke sana tak susah sangat..
guna jer signboard
tak pun jangan malu bertanya ok!
lokasi kami tuju ke hot spring..
tak mandi pun..
lepak==lepak jer..

jamatan gantung xdapat naik..ramai sangat kanak-kanak
hihi..sekurang-kurang nya
1 kanak2 1dewasa..
huhu..
anak aku 3..sorang lagi takder org 
nak tengok kan
tengok jelah pintu masuk tu ek!


entrance fee RM 3.00 dewasa.. 

hot spring.

lepas lepak kat tempat panas..
turun sikit..ada lah
relfelsia blooming
ushar jer lah
adult RM10.00 ok..
mahal jugak
tapi..bunga tu pun nak ambik masa 9bln kot nak
kembang..kembang pun 5 hari je..
pastu itam..

 nih ladang tea sabah..em..tak semeriah cameron higlands
biasa-biasa sahaja..
 nie pulak..pi rendam kaki kat ikan..haha..masuk 3 ringgit ek..
nie je gambo blh post..lain2 tak boleh...
demi menjaga hati insan tersayang..haha.gambor..senseng2 seluar tak dibenarkan
tak pasal je collect dosa..:)
huhu..kempunan..kat sini pun jadi lah...


k...nanti sambung lagi..ke makan di ranau
then..ke rumah terbalik tamparuli..
tapi dalam rumah no snap ok!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...