:ikLaN:

nuffang

Friday, March 15, 2013

brunei -miri part 2

 post masih di brunei...
ok..bandar yang tenang..
syok jalan-jalan
macam kat singapura
tak der orang nak kecoh-kecoh
hon kuat kuat pun kalau tersalah masuk ke apa..
sebab kenapa aku datang sini
walau pun tak de sangat tempat 
menarik nak teroka..
hihihi..
tah ler kami memang suka jalan-jalan
tengok tempat orang
bergaul dengan orang sana
banyak tempat yang kami pergi 
pun kami tanya sendiri dengan orang tempatan
masa kat hotel..
orang tanya kami brunei dari daerah mana...
bila kata Malaysia diaorg macam surprise je..
em... 

masjid kat sini memang cantik sangat..:)


boleh ke pusat bandar ada jual souvenir ..


masjid lagi...terperasan ada satu bangunan yang lebih tinggi dari masjid..
tapi di aras atas bangunan tu..mereka letakkan surau serta kubah..
ada tanya dengan org sana tapi tak ingat apa nama building tu..

malam..menikmati steamboat 


tempat mesti pergi..kampung ayer
tambang dia $ 15


perkampungan lama

kelas rumah atas air nie ada slab tau....gambar nie yang dua tingkat 
punya rumah...
budak bawak bot nie...rumah dia yang
setingkat punya harga $ 68k....kelass..
dia buat part time bwk bot nie...
dia kerja cleaner kat bangunan paling tinggi tu ler..
harga rumah atas tanah lebih mahal..
budak nie baru 19 tahun dia tinggal dengal family dia ramai jugak lah..
budak nie cakap lagi baru baru nie adik dia 2thn kot 
baru meninggal...jatuh...dalam air...

nie pusat kraf tangan..
..
ada lagi kebetulan depan kg air tu ada buat pameran lah..
ok jugak lah ada tempat nak pergi.


makanan popular kat brunei nie..
nasi katok $ 1.00

em..kalau ada masa korang gi lah jerudong...
dengar macam ok...tapi kami tak pi pun
jerudong park.

nanti sambung cerita kat miri..
tak banyak tempat pun kami gi kat 
miri..banyak gi makan...jer kot 
hahaha...jumpa sepupu suami...jejalan shopping2 sikit.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...