:ikLaN:

nuffang

Monday, February 17, 2014

my darling kena jahit

last Saturday..my anak jatuh dari kereta..
masa lepas balik dari sekolah
she is waiting for ayah utk dukong dia
but licin hari hujan..
nur aisyah jatuh then..
dagu nya terkena arah jalan..
masa tu memang mengelabah mak
banyak sangat darah terus mak cekup dengan tangan
sementara ayah ambil kain dalam kereta
meraung-raung aisyah..
pas tekap..
kami naik rumah dan cuci luka tu
letak VCO(minyak kelapa dara)
utk elak infection ..and balut
tapi tengok dari luka memang kena jahit
malam nya bawa ke kecemasan 
hospital ripas
kanak-kanak free ye walaupun
warga asing..
after menunggu 
kena lah jahit oleh pakar jahit (bahagian muka)
1 dalam,5 jahit luar
tapi aisyah sangat strong ok
tak meronta pun
nangis pun sekejap je tu pun bila dia nampak
jarum gunting bagai..
semoga cepat sembuh alai..
dapat antibotik 
but we decide utk tak beri augmentin tu
just kena pastikan luka bersih..
cuci lah dengan minyak kelapa dara.  
ubat tahan sakit pun kami tak beri 
bila tgk aisyah tak merengek or mengadu sakit
siap bermain berlari bekejaran 
sabtu ni kena buka jahit pulak :) 

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...