:ikLaN:

nuffang

Thursday, March 1, 2012

handle ebm

ada orang tanya..how ek
we all travel with
3 small kids..
macam mana aku handle 
with breast feeding..lah anak
merengek bagai..
1st things..
aku memang tak fikirkan
kesulitan yang bakal aku 
face if aku bawak anak-anak 
aku travel..coz aku tak pernah rasa
anak-anak itu beban :)
tapi  alhamdulillah..
anak-anak aku sangat baik..
sangat memahami emak nya
bohong kalau aku cakap 
dia orang tak nakal2 sikit
kompem ada..
tapi take it easy...budak-budak biasalah tu
ada jugak cakap xsusah ker?
hihi..memang tak susah..
yang penting help each other..:)
nak cerita sikit tips dalam flight...
kalau bawa infant..
we can request 
external seat belt for baby..
jangan lupa bawa
gula-gula untuk kids..
sebab telinga akan berdengung
so untuk elakkan mereka merengek dan rasa tak selesa
umpan dengan gula2.

eh jauh dah ..
nak share cam mana nak uruskan 
ebm masa travel..
masa inspection so far tak der problem pun
bawak susu nie..
lagi pun kita bawa baby sama..
aku..bawa 2 ice pack (tahan dari 11 thari unti 11 malam)
dan 1 cooler bag kecil..
tapi 
aku tak bawa pump for this holiday..
cun kan..
sebab spectra 3 encik suami cakap berat
medela belum service,,
so try sahaja
marmet..
walaupun tak pernah study pun pasal marmet
edisi cuba jaya
alhamdulillah
10oz berjaya dibawa pulang..
boleh top up stok utk esoknya...
masih belum berminat untuk
introduce my baby to Formula Milk
=)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...