:ikLaN:

nuffang

Wednesday, August 17, 2011

penipu kad kredit

semalam  encik suami dapat call
dari org yg tak dikenali
utk..menambahkan had kad..
em..encik suami ckp..
kad yang mana...dia mana ada pakai
kad kredit lagi (beli barang TUNAI lagi bagus)
pemanggil mendakwa encik suami telah
mengunakan rm 9000 di singapura..
haha..kantoi..
passport encik suami belum cop negara singa lagik..


so
sebagai langkah keselamatan
jangan dedahkan ic atau membuat apa-apa pengesahan
malam tu jugak encik suami ke balai polis buat report
dan siang tadi encik suami ke bank negara..
untuk aduan dan semakan

..

..

jangan layan orang dok minta segala bagai pengesahan
akaun atau kad.
pernah gak aku marah seorang
pemanggil sebab memaksa aku utk
mengesahkan akaun RHB..dengan memberi no akaun segala bagai
padahal dia bukan dari bank...
banyak kali sangat mereka call...
lepas kena marah ..baru tak call nak
promote segala.

1 comment:

  1. beberapa bulan lepas pun saya pernah terima call begitu, saya malas layan, terus letak telefon. Sekarang ni, bukan kad saja, baru-baru ni saya dapat email beritahu mereka menggunakan lhdn pula, katanya nak pulangkan wang terlebih bayar. Macam-macam cara orang nak menipu

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...