:ikLaN:

nuffang

Wednesday, June 12, 2013

mencari yg pro gentle birthing

hello..
baby dah tunjuk muka dengan hidung dia..
macam biasa masih continue
follow up di klinik pakar uitm,selayang
tapi bezanya tak cover dah macam dulu..
but still berbaloi dengan service
tak perlu nak tunggu berejam..

for this time 
saya menolak ATT..
sebelum nie pun tak ambik
last amik peknen 2nd or 1st..tak sure..
lagi pun vaksin tu tahan 10tahun kot..
em..ok I'm not pro vaksin..haha
malas nak cakap lebih-lebih
nanti orang cakap ayam pun kena vaksin..
hahaha
tak hairan lah orang sekarang relex je
telan sayauran GMO
em..macam-macam.,,lor

ok back pada niat asal..
sekarang tengah cari doc yg pro gentle birthing..
hihihi..
so far kelahiran yang sebelum ni
pun ok no stress
sangat relax..natural..tapi tu lah
masa 2nd baby tu kena tapau
dengan epidural,,,
some how aku rasa tak perlu pun
sebab boleh tahan kot sakit tu..
hihihi..masa tu kurang bijak kot nak tepis haha
mula-mula tak nak tapi dok kena pujuk oleh doc
plus siko aku macam2...hihihi
but prosess kelahiran memang tak lama
bila aku panggil nurse nak bersalin terus bersalin..sampai
tak sempat doc sambut tercampak anak kat atas katil
one more 3-3 baby dapat skin to skin
Alhamdulillah semua kelahiran normal
tak perlu
alat bantuan.
harap yg keempat ni semudah
yang sebelum ni
sekaranag dah mark beberapa tempat
hopefully semuanya
baik baik

2 comments:

  1. Salam knl, nk bylaw ape ye,,xmau amek att injection?

    ReplyDelete
  2. wslm,buka GPF-http://www.pharmacy.gov.my/v2/sites/default/files/document-upload/garispanduan-farmakovigilans-keselamatan-vaksin-malaysia.pdf kita berhak utk tolak vaksin.
    tak de law pun yg wajib kan vaksin :).att tu kalau dah pernah ambil masa mengandung 1st ...yg 2nd tak perlu dah att jab tahan 10 tahun.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...