:ikLaN:

nuffang

Friday, November 19, 2010

toilet training

hariz start toilet training masa nur aisyah lahir.. masa tu hariz baru 2thn lebih nak masuk 3 tahun...sebab nya aku ada masa nak pantau hariz .plus..ader bantuan dari maksu hariz TQ :) ..ada lah dalam 2minggu tu keadaan huru hara terlepas sini sana stool dia..hiihiii..tips terbaik..jangan pakai karpet yerk..jenuh ler nanti.use potty train sebab nya..sopan aje anak kita nak tunaikan hajat nanti..sampaikan ada potty train baru dia nak buang stool dia lagi bagus.so berbalik cerita hariz yang berjaya dengan jayanya 3tahun dah toilet training ..alhamdulillah...jimat kos..tp malam still pakai lagi..sampai umur dia 3thn lebih lah 1 day tu aku+encik suami rasa..pampers dia mcm tak basah jer...so malam pun dia dah tak perlukan pampers tp sebelum tidur make sure dia pergi toilet dulu..so bila genap umur 4tahun hariz memang dah free dari pampers (malam pun tak pakai dah)..alhamdulillah.. :) berkat doa mak dia..

...next year...masa untuk toilet training Nur Aisyah pula... :)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...