cara-cara masak sushi
resepi:
bahan a
3 cawan beras jepun (blh makan smp malam)
seaweed
crab
tuna
timun
carrot
bahan b
3 cawan air
3 sudu besar cuka
2 1/2 sudu besar gula
1 sudu kecil garam
cara-cara:
1.masak beras jepun..masak cam biasa
2.dah masak sejukkan nasi..sampai sejuk ek..kalau panas nati tak leh gulung
3.campur bahan b
4.masukkan semua bahan b kedlm nasi yg dah sejuk..
5.so dah blh gulung ikut cita rasa sendiri..pasti kan basahkan sikit seaweed sikit sebelum gulung sushi
guna buluh lagi sonang tau..
lin..teringat dulu2 masa uitm penang,ko slalu beli sushi kt care4,smpai skrg ko suka dgn sushi..:)
ReplyDelete(elin-dubai)
haha..tulah..wei..sampai dah kawin sushi tak boleh miss.tp mula2 yg mata ikan tu aku tak makan..ko gak kata sedap..sekarang berebut ng anak2 aku klu beli sushi mata ikan tu.
ReplyDelete