:ikLaN:

nuffang

Wednesday, November 21, 2012

boikot..

isu boikot..
just nak memberi sedikit pandangan yang 
tak berapa jauh..
..........
kenapa nak boikot mekdi je..
benda2  lain..tak nak pulak......
tak berani ke?
sorry to say
dulu memang aku ni kira memang suka lah 
menempel kat pandu lalu tu
sebab anak anak 
suka toys mekdi nih..
but now...

tak terasa pun nak makan mekdi tu..
bila tengok buger tu
terbayang anak-anak
kecil gaza tu
tak sanggup rasanya
nak makan..
kalau ada umat islam 
yang berkerja di sana
jangan salah anggap...
itu pilihan anda,
aku memang tak nak kata apa 
pada yg tak nak boikot
itu juga hak anda
tapi aku ada hak nak boikot
sebab
aku mungkin tak der harta yang banyak
utk bagi atau bantu 
anak-anak kecil kat gaza tu..
terasa kesian
dirawat tanpa bius..
mungkin aku hanya mampu 
dermakan tak sebanyak mana
dan mungkin hanya mampu utk
tak makan mekdi..
walaupun mekdi tak bankrupt pun
kalau aku tak makan..
sebab aku memang tak sanggup nak makan..
hariz ada mintak nak makan
mekdi..
ayah dia just cakap..tak boleh
kenapa?
"mekdi bunuh orang"
hariz cakap ok..

>>>ada orang tak makan mekdi 2 tahun dah ok jer :)


sangat kuat semangat anak-anak kecil
gaza..
i pray for u dear..


2 comments:

  1. setuju!!
    ada je org yg x puas hati saya post pasal boikot..u ols tak mo boikot lantakla..kan..

    tapi jgn lantang ckp u ols pegi beratur beli mekdi..
    bantula sebab kita x mampu nak sumbang yg besar2..yg kecil2 begini..tunjukla inisiatif kita..

    mode:sedihhh gilerrr :(

    ReplyDelete
  2. tak paksa pun org lain utk join boikot
    tapi tak sanggup nak makan dah..walau pun free.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...