:ikLaN:

nuffang

Sunday, February 28, 2016

3 tahun di brunei

alhamdulillah..
tahun ni dah nak dekat 3tahun kat brunei
husband pun dapat new job with client
projek
kerjasama turki-brunei..

past 6months agak mencabar jugak..
ekonomi kat sini pun tak berapa bagus...

huhu..biasa lah hidup merantau
cari rezeki tempat orang
segalanya kena pandai-pandai sendiri
but...bersyukur sangat dijumpa kan dengan kawan-kawan
jiran-jiran yang baik..
seriously jiran2 ai baik2
bekas jiran org malaysia,brunei,singapura..
they all semua baik sangat..
alhamdulillah...dijumpakan owner rumah yang baik
rezeki itu bukan pada duit sahaja..
kesihatan..rumah yang tenang dan selesa..
anak-anak yang baik..
alhamdulillah anak-anak pun jarang sakit..
memang boleh bilang dgn jari ke klinik or hospital..
btw tahun ni belum ke klinik or hospital...syukur sgt..
ada dapat offer kerja..
tapi husband cakap..
tak payah dulu lah..

jaga anak and fokus study dulu..dan biz..
bukan senang dah  9tahun kerja..tak kerja rasa lain macam pulak
so i bz kan diri dengan biz kain2 tu alhamdulillah semakin maju
personal shopper ikea..next will be kaison pulak
and i take over husband punya kereta sewa..
bahaha kalau ada part time drawing pun mcm nak buat..oh tidak..
cukup-cukup lah tu...tahun ni nak rest sikit..

sekarang sibuk mengemas..baru pindah rumah..
cari dekat dgn sekolah anak..
cerita sekolah next year kami rasa nak hantar anak sekolah di sarawak
inshallah..
semoga semua baik-baik..amin,

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

.: sharing is caring :.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...